top of page

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie, die bestaat uit de actieve revalidatie van musculoskeletale aandoeningen en blessurepreventie bij sporters: spier- en peesaandoeningen, instabiliteitsklachten, kraakbeenlijden, postoperatieve revalidatie van zowel bovenste als onderste lidmaat en overbelastingsletsels. 

 

We behandelen uw klacht dmv manuele en myofasciale technieken. Uw revalidatie is aangepast aan uw noden en helpt u terug op te bouwen naar competitie of sportprestaties voor uw klacht. Voorbeelden hiervan zijn enkelverstuikingen, spierletsels (scheur, verrekking of contractuur), voorste kruisbandletsels, meniscusletsels, schouderklachten, achillespeesklachten, etc.

 

Daarnaast bieden we ‘medische pilates’ aan als een toegevoegde waarde om u bewust te maken van uw lichamelijk zwakke schakels, die aan de oorzaak liggen van uw letsel. Op die manier proberen we het terugkeren van klachten te voorkomen. 

 

Cardiovasculaire revalidatie

Na hartoperatie, bypass, kunstklepoperatie en andere ingrepen is het belangrijk om uw conditie terug op te bouwen en te onderhouden. We hebben voor iedere patiënt een individueel oefenprogramma. De focus van de revalidatie ligt op drie aspecten: conditie verbeteren, spierkracht opbouwen en mobiliteit verbeteren. We volgen u nauwkeurig op aan de hand van een controle van uw hartslag en bloeddruk.

 

Dit programma is ook ideaal voor patiënten die hun conditie willen verbeteren. In onze praktijk staat een breed aanbod aan fitnesstoestellen, waardoor we op een gevarieerde manier de revalidatie kunnen uitvoeren. 

Neurologische revalidatie

De neurologische revalidatie richt zich op patiënten met aandoeningen, die de hersenen, het ruggenmerg of het zenuwstelsel treft, zoals een hersenbloeding, cerebrovasculair accident, MS, herseninfarct, ALS, Parkinson, polyneuropathie, etc. De therapie is gericht op het voorkomen van gewrichtsverstijving, krachttraining van het verlamd lidmaat, coördinatie/evenwichtstraining, herwinnen van specifieke functies (arm-handfunctie, stappen, …) en verhogen van de zelfredzaamheid.

IMG_1677.jpeg
IMG_2607_edited.jpg
bottom of page